Ne zaboravi Like and Share

ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Prirodni ljekovi za urinarne infekcije

Izuzetno česte kod žena, ali i kod starijih osoba i beba, urinarne infekcije treba liječiti u samom začetku, a sa prirodnim lijekovima nikad ne možete pogriješiti.




Donosimo vam nekoliko narodnih ljekovitih recepata protiv infekcije:
Peršun

Čaj od peršina odličan je za čišćenje organizma i izbacivanje viška tekućine, a uz to je i sjajan lijek protiv urinarnih infekcija.

Priprema: Žličicu-dvije suhog lišća (još bolje svježe ako imate) ili korijena peršuna stavite u šalicu vrele vode i ostavite da odstoji deset minuta. Procijedite i popijte dok je čaj još topao. Pijte tri šalice dnevno, poslije jela.

Kukuruzna svila

U narodnoj medicini kukuruzna svila je poznata kao izvanredno sredstvo za liječenje upale mokraćnih kanala. Osim toga, utvrđeno je i da redovito ispijanje ovog čaja izaziva rastvaranje kamena i izbacivanja pijeska iz bubrega.

Priprema: Žlicu osušenih niti kukuruzne svile stavite u 3 dl vrele vode. Kuhajte tri minute, poklopite, sklonite sa štednjaka i ostavite da se prohladi. Pijte tri puta dnevno po šalicu ohlađenog čaja.
Uvin čaj

Uva, ili medvjeđe grožđe, je biljka koja se koristi za liječenje urinarnih infekcija. Zeleni, kožasti listići imaju antibakterijsko djelovanje i uništavaju bakterije i viruse.

Priprema: Kašiku suhog lišća uve prelijte sa 250 ml kipuće vode, ostavite da stoji 15 minuta, procijedite i popijte bez šećera. Svježe pripremljen čaj pijte tri puta dnevno.

Izvor:Zenstvena.com 
Ne zaboravi Like and Share