Ne zaboravi Like and Share

petak, 28. kolovoza 2015.

,

Recepti za liječenje katara stomaka i crijeva



Ovom prilikom vam donosimo neke poznatije prirodne recepte za liječenje katara stomaka i crijeva.


Za prvi recept potrebno je: 10 grama lista od hrasta, 10 grama lista bokvice, 10 grama komoljike, 6 grama trave češljuge, 6 grama kunića i 6 grama kantarija.


Trave očistiti, usitniti, izmiješati i na njih nasuti uvečer 1 litru vode. Sud pokriti i ostaviti da stoji do jutra. Ujutro prokuhati smjesu i ostaviti da vrije 10 minuta. Hladiti 10 minuta. Procijeđenom čaju dodati četiri žlice meda.


Piti izjutra na tašte i uvečer prije spavanja po 1 šalicu čaja.


Preko dana, također, treba piti po jedan gutljaj čaja na svaki sat. Dok se pije čaj na stomak bolesnika stavljati oblog od lanenih krpa potopljen u smjesu vinskog octa i prokuhanih trinja ili zelenih omorovih šišarica. Sve ovo upotrebljavati bez prekida 3 mjeseca.
Prirodni lijeka za katar stomaka i crijeva od biljke podubice


Katar odlično i brzo liječi trava podubica. Uzeti jednu šaku ove trave (zelene u cvatu) pa je skuhati dobro u pola litre vode i kad se ohladi popiti je tri puta za 2 sata onda kada bolovi nastupe. Prirodni iscjelitelji tvrde da će samo od ovoga čovjek ozdraviti pa makar da su doktori digli ruke od bolesnika.
Čaj od hmelja kao prirodni lijek za katar stomaka i crijeva


Pijte čaj od 15 grama hmelja na 1 litru ključale vode, po 2 – 3 šalice prije jela.
Ječam kao prirodni lijek za katar stomaka i crijeva


Proklijali ječam isušen i istucan čini takozvani slad koji u sebi sadrži ferment (enzim) za pretvaranje škroba u šećer. Upotrebljava se na sličan način: 250 grama brašna od slada na 1 litru vode zagrijane na 50C, ostaviti da se to rastvara na tihoj vatri četvrt sata pa procijediti. Talog na cjedilu razblažiti sa 200 grama tople vode pa opet procijediti. Obe tečnosti izliti u jedan sud pa dodati vode koliko treba da bi se dobila jedna litra. Svemu ovome dodati 1900 grama šećera i ostaviti da se sve to rastvori na temperaturi od 50°C. Bolesniku davati 1-2 žlice nakon jela.
I kamilica je dobar lijek za katar trbuha i crijeva


4 žlice kamilice i 4 žlice lista hajdučke trave preliti sa 1,5 litara ključale vode. Odmah poklopiti i držati 15 minuta na kraju štednjaka da bude toplo ali da ne vrije. Ostaviti 2-3 sata dok se čaj ohladi. Čaj piti tijekom dana kad gode se ožedni. Bolesnici koji ne trpe gorko mogu čaj sladiti sa medom.

narodnilijek.com
Ne zaboravi Like and Share