Ne zaboravi Like and Share

petak, 28. kolovoza 2015.

, , , , , ,

Kokosov šećer – prirodna i zdrava alternativa

Kako je šećer vrlo nezdrav, ljudi se sve više okreću prirodnim alternativama, kako bi dobili samo najbolje od šećera. Šećer koji je postao vrlo popularan u posljednjih nekoliko godina je kokosov šećer, a tradicionalno se koristi već godinama unazad u Indoneziji. 
Kokosov šećer dobiva se iz biljnog soka kokosovih cvjetova, koji se ručno zarežu, a sok koji cvijet sadrži se skuplja u posudu. Sok iz cvjetova se zatim obrađuje zagrijavanjem dok tekućina ne ispari, a konačan proizvod je kokosov šećer okusa identičnog kao karamela.
Zbog svog specifičnog slatkog okusa pogodan je za sve za što je pogodan i običan šećer, samo je zdraviji.
Kokosov šećer ima puno više hranjivih tvari od običnog šećera i mnogo niži glikemijski indeks. Najistaknutije hranjive tvari u kokosovom šećeru su minerali željeza, cink, kalcij i kalij, zajedno sa nekim masnim kiselinama, polifenolima i antioksidansima koji također mogu pružiti niz zdravstvenih beneficija.
Kalij u kokosovom šećeru će pomoći u regulaciji krvnog tlaka, kalcij je važan za pravilan rast kostiju i zuba kao i za rast mišićne strukture organizma.
Željezo jača imunitet i od velikog je značaja za zdravu krv, dok cink pogoduje razvoju moždanih stanica te zdravlju kože.
Izuzetno je pogodan za dijabetičare zbog svojeg niskog glikemijskog indeksa, a odlična je zamjena i za steviju koja je poznata po tome da mijenja okus kave i ne zaslađuje dovoljno. 
Kokosov šećer bi sigurno trebao zauzeti mjesto u vašoj kuhinji, pogotovo ako se borite s pretilošću ili s viškom kilograma. Poznato je da kokosov šećer regulira omjer kolesterola u krvi, smanjuje osjećaj gladi te kontrolira apetit.
Kada je riječ o kozmetičkoj industriji, mnogi proizvodi danas sadrže upravo kokosov šećer koji temeljito čisti površinski sloj kože i uklanja odumrle stanice, no domaći piling od kokosovog šećera možete napraviti i sami za samo nekoliko minuta, dodajući kokosov šećer sapunu za ispiranje lica. 
Smatramo kako je kokosov šećer budućnost zdrave prehrane jer u usporedbi sa smeđim šećerom sadrži čak dvostruko više željeza, četiri puta više magnezija i čak 10 puta više cinka.
Kokosov šećer je idealan za velike ljubitelje šećera jer ga se može konzumirati bez imalo grižnje savjesti i sa sigurnošću da omogućuje niz zdravstvenih beneficija.

krenizdravo.rtl.hr
Ne zaboravi Like and Share