Ne zaboravi Like and Share

petak, 21. kolovoza 2015.

, , , , , , , , , , , , ,

Kesten - Ljekovita svojstva


Kesten sadrži dosta vitamina A, B i C, kalija, fosfora, sumpora i natrija. Treba koristiti kod anemije, fizičke i intelektualne iscrpljenosti, a osobito ga se preporuča rekonvalescentima.

Kesten je voće sa velikom kaloričnom vrijednošću, veoma slično žitaricama, osobito suhi kesten. Sadrži dosta vitamina A, B i C, kalija, bakra, mangana, fosfora, sumpora i natrija. Kesten treba koristiti kod anemije, fizičke i intelektualne iscrpljenosti, kao energetsku podršku kod rasta, a osobito se preporuča kod rekonvalescenata i osoba koje imaju proširene vene ili hemoroide.

Kesten ima antiseptična i antianemična svojstva i spada u energetski visokovrijedno voće, kao regenerator minerala, a djeluje i osvježavajuće na organizam. Može se jesti svjež, pečen, kuhan, pržen, kuhan kao pire, a može se koristiti i kao brašno za spravljanje raznih slastica.


Treba ga koristiti samo kada je sasvim zreo, dobro kuhan ili pečen. Ako ga jedete, onda kesten treba biti jedino jelo i izbjegavajte kombinacije sa drugom hranom kako bi se lakše probavio.



mojezdravlje.net

Ne zaboravi Like and Share