Ne zaboravi Like and Share

petak, 28. kolovoza 2015.

, , , , , ,

Napravite domaći piling za usne

Koža na usnama izuzetno je osjetljiva na vanjske podražaje, a svakome od nas barem jednom godišnje ispucaju usne. Ispucale usne ne samo da estetski nisu lijepe, nego i uzrokuju zatezanje i peckanje oko usana, što može biti veoma neugodno. Većina nas u tom slučaju koristi razne proizvode za hidrataciju usana, no što je sa prevencijom protiv ispucalih usana?
Kada je riječ o njezi, to jest o prevenciji protiv ispucalih usana, sve što vam treba je samo par kućnih, domaćih sastojaka i piling za usne je gotov. Ključni dio kod pilinga za usne je hidratacija, za što može poslužiti mlijeko, ulje ili nekakav sličan hidratacijski proizvod, a za uklanjanje mrtvih stanica sa usana možete upotrijebiti kućne začine kao što su sol ili šećer. 
U nastavku vam donosimo 3 recepta za piling usana koji su se nama najviše svidjeli, a na vama je samo da otkrijete koji od vaših kućnih začina vam najbolje odgovaraju, okusom i teksturom.

Piling za usne od meda

Sve što vam treba za ovaj piling jest pola žličice meda i jedna žlica sode bikarbone. Pomiješajte med i sodu bikarbonu, pastu nanesite na usne, ostavite da djeluje 5 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Umjesto sode, u ovaj piling možete dodati šećer, njegova sitna, tvrda zrnca djelovat će jednako kao i soda bikarbona.
Med će djelovati antibakterijski, a vitamin E iz meda će vratiti koži usana elastičnost i vlagu. Po želji u ovaj piling možete dodati i bademovo ulje, koje će učiniti kožu usana još mekšom djelovanjem svojih vitamina, minerala i proteina.

Piling za usne od cimeta i kokosovog ulja

U posudicu stavite pola žličice kokosovog ulja, pola žličice cimeta i pola žličice šećera. Dobro promiješajte smjesu, nanesite na čiste usne, ostavite da djeluje do 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.
Kokosovo ulje je već od davnina poznato kao idealan sastojak prirodnih i kućnih krema. Osim kod njege usana, kokosovo ulje pripomaže u njezi kose i kože, te pomaže usporiti proces njenog starenja.
Bogato je zdravim srednje lančanim masnim kiselinama uključujući laurinsku i kaprinsku kiselinu, a neobično je bogato masnim kiselinama kratkog i srednjeg lanca. 

Piling za usne od maslinovog ulja

U piling ovaj dodajte par kapljica maslinovog ulja, par kapljica vode i jednu žličicu šećera.  Kao i kod prethodnog pilinga za usne, nanesite, ostavite da djeluje, a zatim isperite mlakom vodom.
Maslinovo ulje je poznato kao dobar izvor vitamina i minerala, a upravo zbog svojih hranjivih vrijednosti ima tako široku primjenu.
Savjetujemo vam da pilinga količinski napravite više, te odložite u kutijicu s poklopcem, tako idući put nećete morati ispočetka praviti piling, te će želja za pilingom biti još veća, pošto vam je pri ruci. Kupite ili sami napravite, balzam koji ćete nanijeti poslije pilinga kako bi vaše usne bile još mekše, a i kako bi spriječili daljnje pucanje usana.
Isprobajte neke od navedenih kućnih pripravaka za ispucale usne i oduševite se svojim “novim” usnama.

krenizdravo.rtl.hr
Ne zaboravi Like and Share