Ne zaboravi Like and Share

ponedjeljak, 16. veljače 2015.

,

Zdrava hrana nakon gripe



Uhvatila nas je gripa i uspješno smo je prebolovali, no to ne znači da je organizam zdrav.
Iscrpljenost nakon bolesti je mnogo opasnija. Snagu vraća pravilna ishrana. Kako se hraniti nakonprebolovane gripe?

Konzumirajte hranu koja sadrži antioksidanse potrebne vašem tijelu: tamnozeleno lisnato povrće, voće, mlijeko, orahe, sjemenke, cjelovite žitarice, agrume, rajčice, prokulice, zelenu papriku, kupus, grah, jaja te obogaćeni kruh i žitarice. Pileća supa pomaže i olakšava tegobe uzrokovane gripom ili prehladom, a zbog visokog sadržaja cistina, aminokiseline koja je hemijski slična lijeku protiv bronhitisa i drugih dišnih infekcija, smanjuje nadraženost dišnih puteva i proizvodnju sluzi pa ju preporučljivo češće konzumirati.




U prehrani treba povisiti razinu C vitamina, koji se može uzimati kao nadopuna u obliku suplementa do 1000 mg dnevno s vremenskim otpuštanjem.

Ako imate problema sa želucem, tražite nekiselinski oblik vitamina C. Betakaroten treba povećati u trajanju tri do četiri dana, a on se nalazi u žutom, narančastom te tamnozelenom voću i povrću. Jogurti, kao i ostali mliječni proizvodi s probioticima, štite crijevnu mikrofloru koja je temelj zdravlja, a dovoljno tekućine (najmanje 1,5 litra negazirane vode ili biljnih čajeva) pomaže u uklanjanjuštetnih tvari iz tijela.

Izvor:ljepota
Ne zaboravi Like and Share