Ne zaboravi Like and Share

ponedjeljak, 16. veljače 2015.

,

Medena voda – sve ljekovite prednosti

Svima su poznate korisne osobine meda, ali malo tko zna o koristi medene vode ili vode s medom.
 Od davnina je upotrebljavana za oslobađanje od različitih bolesti i u kozmetičke svrhe. Jednostavno su je koristili kao ukusni “živi” napitak na svim slavljima.



Kako pripremiti medenu vodu?

Jednu čajnu žlicu meda promiješati u časi sirove mlake vode (obične vode iz kuhinjske slavine). Dobivamo 30% -ni rastvor meda, koji je po sastavu identičan krvnoj plazmi. Med u sirovoj vodi formira Klášterní spoj (struktuira vodu), sto povećava njena ljekovita svojstva, što je znanstveno i dokazano. Medena voda brzo i potpuno se apsorbira u organizmu.

Zašto je medena voda ljekovita?


Medena voda, pripremljena na ovaj način:

– Normalizira probavu, poboljšava funkciju svih dijelova gastrointestinalnog trakta, rješava problem “lijenih crijeva”
– Pojačava imunitet, liječi prehlade, bronhitis, izvlači šlajm iz pluća na prirodni način- kroz crijeva

Sve vrste parazita naseljene u probavnom traktu čovjeka ne vole žutu boju. Ako ih zrazu zrakama žute boje, oni će prestati da se razmnožavaju. Događa se “sanacija” crijeva, rastvaraju se naslage fekalija na crijevima.

Zato, u početku možete primijetiti uvećanje obima struka, ali to ne treba da vas plaši. Za to postoji jednostavno objašnjenje: fekalno kamenje (naslage) “bubri”, postaje mekše i počinje njihova evakuacija iz organizma.

Počinje čiscenje cijelog organizma na staničnoj razini. Povećava se antibakterijsko, antivirusno i antigljivično djelovanje.

Normalizira se rad debelog crijeva. Konzumiranje medene vode je dobar način da se obnovi crijevna mikroflora i eliminira Disbakterioza crijeva.

Prolazi i nekontrolirano noćno mokrenje. Med je higroskopičan, sakuplja vodu, tako da bubrezi i mjehur preko noći nemaju opterečenje i odmaraju se.
Kako piti medenu vodu?

Medenu vodu u preventivne svrhe treba piti ujutro, na prazan želudac. Treba je popiti vrlo brzo. Ovo je važno.
Sfinkter (ventil) želuca odmah se otvara i voda dospijeva u crijeva, nakon čega se apsorbira u krvotok.

Medena voda uobičajeno se pije ujutro, čim se probudite i navečer prije spavanja. Nemojte se bojati piti vodu prije spavanja, ona sprječava pojavu otoka, zato što rasterećuje bubrege.

Vodu pijte uvijek svježe pripremljenu. Nikad je ne pravite unaprijed!

Sa medenom vodom brišite lice. Ona njeguje kožu, ostavljajući je baršunastom, svilenkastom i mekom. Ovo je odlična prirodna kozmetika s medom, najstarija i najmodernija u isto vrijeme.


Izvor:uspesnazena
Ne zaboravi Like and Share