Ne zaboravi Like and Share

petak, 21. kolovoza 2015.

, , , , , , ,

Đumbir - Najdjelotvornijih lijek


Ako osjetite slabost i mučninu u želucu, drhtavicu ili prehladu, popijte čaj od đumbira. On je i jedan od najdjelotvornijih lijekova za liječenje morske bolesti.


Pikantni, kvrgavi korijen, često je korišten u kuhinji, ali i kao lijek. Već 500 godina se koristi kao začin za razna jela, a poznat je i po tome da može smanjiti mučninu u trbuhu i druge probavne smetnje.


Ako osjetite slabost i mučninu u želucu, drhtavicu ili prehladu, popijte čaj odđumbira. On je i jedan od najdjelotvornijih lijekova za liječenje morske bolesti.


Kemijski spojevi koji đumbiru daju pikantan okus smanjuju grčeve u želucu, neutraliziraju probavne kiseline i inhibiraju „centar za povraćanje“ u mozgu. Liječnici ga često preporučuju za liječenje mučnine jer ne uzrokuje pospanost kao većina lijekova protiv mučnine. U nekim slučajevima je korišten čak i kod osoba koje imaju mučnine uzrokovane kemoterapijom. 

Ako imate problema sa mučninom tijekom vožnje ili plovidbe, uzmite đumbirprije polaska na put, jer će vam spriječiti napadaj mučnine. Pola sata prije puta pojedite komadić svježeg đumbira ili ga uzmite u obliku tablete ili praha i onda možete mirno na put, bez straha da ćete imati problema sa mučninom i povraćanjem. 

Đumbir također može smanjiti simptome migrene, olakšati bol kod artritisa, smanjiti krvne ugruške, smanjiti kolesterol, olakšati menstrualne grčeve i smanjiti simptome prehlade.


mojezdravlje.net

Ne zaboravi Like and Share