Ne zaboravi Like and Share

ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Prirodni lijekovi protiv žgaravice

Žgaravica se manifestira bolovima u trbuhu i prsima, a najčešće je uzrokovana obrokom u kojem prevladava masna, prženaili kisela hrana. Ukoliko ste pretjerali s ovakvim namirnicama, ne brinite – evo nekoliko prirodnih načina da se oslobodite ove neugodne pojave!


Soda bikarbona

Ovo je jedan od najučinkovitijih lijekova protiv žgaravice. Sipajte žličicu sode bikarbone u čašu vode, promiješajte i popijte. Možete dodati i nekoliko kapi limuna.

Komorač

Žvačite sjeme komorača nekoliko puta na dan. Tako ćete osvježiti dah, a lučenje želučane kiseline držati pod kontrolom.Možete i piti čaj od komorača. On se priprema tako što se dvije žličice sjemena dodaju šalici provrele vodi, zatim se ostavi da odstoji 10 minuta, procijedi se i popije.

Nana

Nana je učinkovita u otklanjanju žgaravice jer pomaže probavu i ublažava stomačne tegobe. Dodajte žličicu izmrvljenih listova metvice u šalicu provrele vode. Ostavite da odstoji 30 minuta i pijte čajnekoliko puta na dan.

Đumbir

Svježi đumbir djeluje dvostruko na žgaravicu – upija višak kiseline u želucu i pomaže smirivanje živaca koji doprinose gorušici. Đumbir možete dodati jelima kao začin, piti čaj od đumbira ili ga jesti svježeg. Čaj od đumbira se pravi tako što se žličica svježeg đumbira doda šalici provrele vode. Pričekajte nekoliko minuta, pa popijte ljekovit napitak.

Ocat

Ocat, osobito jabučni, može spriječiti podizanje želučane kiseline. Dovoljno je da prije obroka popiti vodu u kojoj je razblažena žličica jabučnog octa.

Izvor:stvarukusa
Ne zaboravi Like and Share