Ne zaboravi Like and Share

utorak, 17. veljače 2015.

Ovu su navike zdravih ljudih



U današnje vrijeme nitko ne želi biti debljuca. To ne znači da se od vas očekuje da budete izvajani poput top modela, ali za zdravlje je vrlo važno da svoju kilažu održavate u granicama normale.

Zato vam donosimo nekoliko vrlo korisnih savjeta kako postati i ostati vitki i vitalni, a samim tim i sebi produžite život.
Zamijenite maslac maslinovim uljem

Maslinovo ulje je doslovno “sveti gral” zdravog života. Znatno je zdravije od standardnog ulja, a pogotovo od maslaca. Ukoliko često kuhate i pri tome koristiti maslinovo ulje, na tjednoj razini možete smanjiti čak 290 kalorija.
Koristite manje tanjure

Naš mozak se lako zbuniti, tako da kada jedete iz manjeg tanjura i pojedete sve, izravno pomislite kako ste siti i prestanete s obrokom. Ovo uštedjeti čak 500 kalorija tjedno.


Popijte čašu vode prije obroka

Ovo sugerira trbuhu da je sit i samim tim manje jedete. Svakodnevnim unosom vode prije obroka znači da gubite 9 posto kalorija po obroku. Tako smanjujete čak 1.358 kalorija na tjednoj razini.
Kuhajte sa začinima umjesto s umacima

Ljuta hrana ubrzava vaš metabolizam, a zbog ljutine smanjuje brzinu unosa hrane. Ovim štedite čak 500 kalorija tjedno.
Zaboravite gazirane sokove

Samo jedna limenka bilo kojeg gaziranog pića iznosi 190 kalorija, a unatoč tome ne zadovoljava vašu žeđ. Ukoliko izbacite gazirano, automatski štedite 1,350 kalorija tjedno.
Smanjite količinu mlijeka u kavi

Umjesto cappuccina i nes kave, pijte običan espresso s obzirom da crna kava ima skoro 0 kalorija. Na svakih 10 šalica kave uštedite 360 kalorija.


Prema posljednjem istraživanju, sjedenje je glavni uzročnik srčanih udara. Znanstvenici su otkrili da samo sat sjedenja smanjuje rad metabolizma za čak 90 posto. Probajte nabaviti sto stajališta i na njemu radite, uštedjet ćete 828 kalorija na tjednoj razini.
Sami sređujte stan

Em ćete uštedjeti novac, em ćete dobiti potrebno vježbanje. Košenjem travnjaka gubite 499 kalorija, kupljenjem lišća 351, a ukoliko krečite gubite 368 kalorija.
Hodajte što češće

Najbolja stvar koju možete učiniti za vaše tijelo je šetnja. Ono sprečava dijabetes, moždane udare, a pojačava i seksualnu želju. Ukoliko imate psa, izvodite i njega u šetnju jer samo 20 minuta “borbe” s njim možete izgubiti i do 10 kilograma godišnje.
Izvor:telegraf
Ne zaboravi Like and Share