Ne zaboravi Like and Share

petak, 21. kolovoza 2015.

, , , , , , ,

Za žene – Namirnice koje preveniraju rak


Zdrava ishrana je važna i za žene i za muškarce, ali različiti spolovi imaju i različite prehrambene potrebe.


Ovo su namirnice koje bi svaka žena trebala jesti.


Sjemenke lana – Žene svakodnevno trebaju jesti sjemenke lana, jer su one korisne za opće zdravlje. Bogate su omega-3 masnim kiselinama te smanjuju rizik od razvoja bolesti srca i raka dojke. Također, sjemenke lana djeluju protiv upala, sprječavaju artritis, poboljšavaju probavu i olakšavaju probleme koje uzrokuje sindrom iritabilinog crijeva.


Losos – Losos je bogat željezom, koje obično nedostaje ženama, ali sadrži i omega-3 masne kiseline. Konzumiranjem lososa ćete poboljšati svoje raspoloženje, stručnjaci tvrde da omega-3 kiseline pomažu u liječenju depresije.


Brusnica – Brusnica je korisna jer smanjuje rizik od raka dojke, razvoja bolesti srca te sprečava i liječi infekcije urinarnog trakta. Preporučuje se da žene svakog drugog dana popiju čašu soka od brusnice.

Špinat – Iako ga mnogi ne vole jesti, treba imati na umu da je bogat vitaminima, mineralima i magnezijem. Osim toga, ublažava simptome PMS-a, oticanja i osjetljivosti grudi te nadutosti.

Orasi – Stručnjaci tvrde da su orasi bogati omega-3 masnim kiselinama, antioksidantima i fitosterolima, koji su važni u smanjenju rizika od raka dojki. Omega-3 kiseline su korisne za kosti te u liječenju artritisa i depresije. Orasi sadrže još kalcij, magnezij i folnu kiselinu.


Zob – Zob je važna za dobro zdravlje žena, održava srce zdravim, odlična je za probavu, kontrolira krvni tlak, sadrži vitamin B6 koji ublažava simptome PMS-a te poboljšava raspoloženje. Folna kiselina sprječava probleme pri porođaju te je veoma značajna za žene tijekom i nakon trudnoće.


Mlijeko – Nedostatak kalcija je jedan od glavnih zdravstvenih problema koji pogađaju žene širom svijeta. Mlijeko je apsolutno neophodno ženama u bilo kojoj dobi, izvor je kalcija i štiti od osteoporoze. Korisno je i u ublažavanju simptoma PMS-a.


Paradajz – Karotenoid koji je važan za zdravlje je likopen, pigment koji se nalazi u paradajzu. Istraživanja su pokazala da likopen sprječava razvoj raka dojke i smanjuje rizik od bolesti srca.



kakolijeciti.com
Ne zaboravi Like and Share