Ne zaboravi Like and Share

petak, 21. kolovoza 2015.

, ,

Voće koje nam pomaže smršavjeti

Budući da je niskokalorično i prepuno hranjivih tvari, voće se smatra moćnim alatom u bitci s viškom kilograma. U aromama voća možete uživati u bilo koje vrijeme, za doručak, ručak ili večeru. Izdvojit ćemo top 10 vrsta voća koje će vam biti izvrsni pomagači u mršavljenju.

Avokado – voće koje je uvijek na vrhu po pitanju sagorijevanja masnoća. To je zato što je bogato omega-9 masnim kiselinama. Uz to, pomaže ubrzati proces kojim se masti pretvaraju u energiju, time potiče ubrzani rad metabolizma. Bogat je i vlaknima.


Jabuke – također odlično voće za uništavanje masnoća. Dobre su za vitkiji izgled jer su bogate vlaknima, a siromašne kalorijama. Sadrže brojne vitamine i minerale.


Kruške – bogate su vlaknima, jedna kruška sadrži 15% preporučene dnevne količine vlakana koje je potrebno unijeti u organizam.


Jagode – potiču proizvodnju hormona koji su zaduženi za mršavljenje. Također, potiče i rad metabolizma. Savršeni su dio mnogih dijeta, prepune su vlakana, vitamina C, kalcija i magnezija. Mogu se konzumirati na razne načine, u voćnim napitcima, desertima…


Grejp – odličan saveznik u borbi s kilogramima. Također je bogat vlaknima te je niskokaloričan. Pola grejpa sadrži svega 37 kalorija, što je vrlo malo. Sastoji se od 90% vode stoga vam daje osjećaj sitosti.


Kivi – odličan izvor za gubitak kilograma. Lako ga je uklopiti u dijetu s vrlo niskom konzumacijom masti.


Limun – bori se protiv osjećaja gladi. Dobar je za metabolizam te je izuzetno bogat vitaminom C.


Banane – niskokalorične, ali bogate vlaknima i kalijem te vitaminom B6. Osnažuju imunitet i sudjeluju u procesu mršavljenja.


Breskve – daju osjećaj sitosti. Bogate su vitaminima i mineralima. Gotovo da nemaju nikakvih masti.


Mango – sadrži nešto više šećera od drugih plodova, ali je odličan za zdravlje ukoliko se konzumira u umjerenim količinama. Bogat je vitaminima i vlaknima koji pomaže da se osjećate sitije te potiče proces gubitka kilograma.

kakolijeciti.com
Ne zaboravi Like and Share