Ne zaboravi Like and Share

četvrtak, 26. veljače 2015.

Zašto jesti orašasto voće?

Znanstveno potvrđeno: orašasto voće može spriječiti različite bolesti!
Stolići u našim dnevnim sobama pretrpani su raznoraznim grickalicama koje su nam u svakom trenutku na dohvat ruke, na radost industrije, a vašu štetu i štetu vaših gostiju. Promijenite navike i iskoristite blagodati prirode. Priroda je i dalje najbolja liječnica svijeta!


Održavanje linije
Ljudi koji često jedu orašasto voće mršaviji su od drugih. Hranjive tvari i vlakna ovog voća usporavaju apsorpciju masti. Pored toga je vrlo zasitno i stvara osjećaj sitosti. Da biste omršavili, navalite na indijske oraščiće, brazilske oraščiće, kalifornijske oraščiće, bademe,…..

Prevencija od raka
Istraživanja pokazuju da jezgričavo voće može usporiti rast stanica nekih tumora i pomoći imunološkom sustavu tijela uništavati slobodne radikale koji mogu izazvati rak. Kalifornijski oraščići, naši orasi i brazilski oraščići prednjače u ovoj borbi.
Kalifornijski oraščić i naš orah bogati su E vitaminom koji usporava rast stanica raka pluća i raka prostate. Orasi sadrže i melatonin koji uništava slobodne radikale. Slobodni radikali nuspojava su staničnog metabolizma i ukoliko ih se ne neutralizira, mogu izazvati rak i kardiovaskularne bolesti.

Protiv šećerne bolesti
Hranjive tvari i masti orašastog voća mogu pomoći u regulaciji inzulina i glukoze u krvi bolesnika koji boluju od tipa 2 šećerne bolesti. Na zdrave osobe djeluju preventivno. Naročito se preporučuju orah i kikiriki.
Zaštita srca i krvožilnog sustava
Orasi i kikiriki pomažu našem srcu u smanjenju razine LDL kolesterola koji stvara plakove i otvrdnjavanje arterija. Konzumiranjem orašastog voća preventivno se smanjuje rizik od srčanog udara i do 50% u odnosu na osobe koje nikada ne jedu ovo voće.
Snižavanje razine kolesterola
Ako smo do sada u organizmu gomilali kolesterol razno raznim industrijskim grickalicama, krenimo sada na njegovo smanjenje. Konzumirajmo orašasto voće! Ovo voće djeluje na smanjenje “lošeg” LDL kolesterola, a paralelno djeluje na povećanje razine “dobrog” HDL kolesterola. Istraživanja pokazuju da osobe koje su konzumirale više badema i kalifornijskog oraščića kao dodatak prehrani imale nižu razinu LDL kolesterola, a višu HLD.
Da nebismo razbijali glavu koje voće kada jesti, preventivno preporučujem: napravite mješavinu raznog orašastog voća, dodajte i koštice bundeva ili sjemenke suncokreta i uživajte u grickanju. Grickajte svakodnevno, naravno u umjerenim količinama, ispred vaših TV ekrana, s gostima ili, još bolje, zabavite se grickajući kada šetate ili idete na izlet. Zdravi mi bili!
Izvor:sveosvemu.com
Ne zaboravi Like and Share