Ne zaboravi Like and Share

petak, 21. kolovoza 2015.

, , ,

JEDI I MRŠAVI: Zvuči nemoguće, ali ovih 18 namirnica pomaže pri mršavljenju


Hrana nije neprijatelj, kada je u pitanju skidanje kila. Onima koji žele izgubiti suvišne kilograme, stručnjaci ne savjetuju da smanje količinu hrane koju unosimo u tijelo, već da prehranu upotpunimo namirnicama poput voća, povrća, sjemenkama koje su bogate vlaknima.


Želite li smršaviti, u svoju prehranu trebate uvrstiti ovih 18 namirnica, koje imaju visoku nutritivnu vrijednost. Ova hrana pospješuje sagorijevanje masti, a istovremeno eliminira glad.


1. Meso iz organskog uzgoja


Piletina i puretina odličan su izbor želite li svoju prehranu obogatiti proteinima. Perad iz domaćeg uzgoja, po mogućnosti, slobodnog, organskog, najzdravija je i, osim što će zadovoljiti nepce najzahtjevnijeg gurmana, osigurat će vam obrok poslije kojeg glad nećete osjetiti.
2. Kokos


Ukoliko se konzumira u manjim količinama, budući je dosta kaloričan, kokos ipak može potaknuti mršavljenje. Sadrži kiseline koje pomažu u razgradnji masti.
3. Riba


Tunjevina ili losos najbolji su odabir želite li ubrzati rad metabolizma i utišati glad.
4. Zeleni čaj






Dobrobiti ispijana zelenog čaja su mnogobrojne. Kofein i katekin koje zeleni čaj sadrži, samo dva sata nakon ispijanja, potiču metabolizam na brži rad. Popijete li pet šalica dnevno, potrošit ćete 90 kalorija više.
5. Avokado


Od pola avokada dnevno neće vam biti ništa, ali treba imati na umu kako ovo voće sadrži oko 400 kalorija. Avokado je bogat masnim kiselinama, koje se ne talože u tijelu, već pomažu pri sporom sagorijevanju energije pohranjene u tjelesnim mastima.
6. Zeleno povrće






Kupus, brokula i špinat dobar su izvor c vitamina i željeza. To vam je mama sigurno već rekla.
7. Cimet


Osim što predivno miriši, vrlo je koristan. Cimet može zaustaviti povećano skladištenje masti.
8. Grejp


Sadrži sve potrebne vitamine i minerale. Ima i supstancu koja sprječava grčeve. Ujedno, umanjuje osjećaj gladi, potiče rad metabolizma i sagorijevanje masti.
9. Jaja


Izvor su proteina. Kiselina B12 odličan je način kako potaknuti metabolizam, kao i činjenica da jaja sadrže dovoljnu količinu minerala i vitamina za cijeli dan.
10. Ljuta papričica


Ljuta papričica smanjuje apetit, a kapsaicin koji sadrži ne samo da pospješuje gubitak kilograma, već otvara sinuse i sprječava upale.
11. Sjemenke lana


Bogate su omega 3 kiselinama.
12. Rajčice


Reguliraju rad probave, smanjuju napuhivanje i zadržavanje vode. Usto su toliko ukusne da ih smatraju rajskim voćem, a ne povrćem.
13. Orašasti plodovi


Indijski oraščići imaju afrodizijačka svojstva, ali su ujedno i dobar izvor bakra. Bademi su puni proteina. Šaka orašastih plodova pokriva dnevnu količinu.
14. Začini


Paprika regulira šećer u krvi. Kurkuma je bogata betakarotenom koji štiti jetru od slobodnih radikala. Đumbir, cimet i čili papričice potiču rad metabolizma.
15. Peruansko žito, kinoa

Žitarica niskog glikemijskog indeksa. Kontrolira šećer u krvi. Niskokalorična, puna proteina i vlakana. Sadrži zdrave masne kiseline, poput avokada i lana. Priprema se kao i rižoto.
16. Banane


U želucu veže na sebe masti. Puna je vitamina. Pomaže pri probavi.
17. Leća


Puna je željeza i minerala. Smanjuje osjećaj gladi. Sadrži vlakna koja pomažu u pospješivanju probave.
18. Brokula


Sadrži fitonutrijente. Iznimno zdravo povrće. Istraživanja ukazuju da djeluje anti karcinogeno.

net.hr
Ne zaboravi Like and Share