Ne zaboravi Like and Share

nedjelja, 29. ožujka 2015.

PRIRODNA MEDICINA - Višnje

Višnja kao voće spada u kategoriju super zdrave hrane. Bogate su vitaminima A,C,E i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem i vlaknima tako da ih možemo jesti u neograničenim
količinama.
Višnje su odličan izvor vitamina i minerala te djeluje blagotvorno na čitav organizam.
Glavni pigment je crveni antocijan kojeg sadži više i od kupina, ribizli i jagoda, izvor je beta
karotena, sadrži ga 19 puta više od borovnica i jagoda, sadrži melatolin – tvar koja djeluje
antioksidantno i jedan od važnih regulatora srčanog ritma i procesa starenja.


Višnje su eliksir za tjelo i igraju glavnu ulogu u održavanju ljepote kože.
Preporućuju se kod ubrzanog oporavka nakon operativnog zahvata, kod smanjenja upala,
štite nervni sistem, u prevenciji raka naroćito debelog crijeva, kod nesanice, ljećenju tegoba kod
menopauze.
Svježi plodovi višnje pomažu kod gubitka kilograma, a šaka višanja nakon sporta odagnat će
osjećaj težine u mišićima.
Višnje možemo koristiti zaleđene i suhe.
Patljike od višnje daju čaj koji pomaže kod izbacivanja pjeska iz makračnih kanala, celulita,
impotencije, bubrežnih bolesti i hroničnog kašlja.
Lišće od višnje se koristi kao sredstvo za ljepotu a pomaže kod peruti i otečenih kapaka.
lijecenje-recepti.com
Ne zaboravi Like and Share