Ne zaboravi Like and Share

nedjelja, 29. ožujka 2015.

,

Banana i čaša vode ujutro za mršavljenje

Japanski nutricionista Hitoshi Watanabe predlaže onima koji žele smršaviti, da ujutro prvo pojedu bananu i popiju čašu čiste vode koja ima sobnu temperaturu. Kasnije možete uobičajeno doručkujete, užinate, ručate i večerate, ali ako se opredijelite za ovu dijetu, zabranjeno je konzumiranje alkohola, sladoleda i deserta poslije večere. Najvažnije je da se uz svaki obrok popije čaša vode koja ima sobnu temperaturu, tvrdi ovaj stručnjak.

Iako je njegova dijeta za kratko vrijeme stekla ogromnu popularnost, nutricionisti diljem svijeta ističu da nije čudotvorna.

Istina, banana i voda za doručak pomažu da se ubrza metabolizam, a takav obrok je i niskokaloričan. Ovisno o vrsti, ovo voće sadrži od 72 do 135 kalorija 0,10 do 20 grama šećera, svega dva do četiri grama celuloze, zbog čega se brzo javlja osjećaj gladi. Protivnici Vatanabeove dijete tvrde da ni ideja da se za ručak, večeru ili snack jede sve što poželite, nije dobar recept za gubljenje kilograma, a najviše mu zamjeraju što ne inzistira na pojačanoj fizičkoj aktivnosti tijekom posebnog režima prehrane.

VIŠE: Oprez: 13 poremećaja koji će vam se dogoditi ako ne pijete dovoljno vode
Većina nutricionista stalno ističe da je mršavljenje moguće samo u kombinaciji s angažiranjem mišića, kao i da mora strogo kontrolirati unos kalorija i kombiniraju namirnice kako bi masnoće brže sagorevali. Oni su preporučili poklonicima dijete japanskog stručnjaka da, umjesto da pojedu bananu, pripreme ukusan i zdrav frape od ovog voća, koji ima svega 150 kalorija i 12 g proteina, a znatno duže drži osjećaj sitosti. U blenderu ispasirajte bananu s nekoliko kockica leda i šalicom jogurta.



 zenstvena.com 
Ne zaboravi Like and Share