Ne zaboravi Like and Share

utorak, 17. veljače 2015.

Napitci za bolju funkciju mozga



Da li je moguće pamet povećati redovitim ispijanjem nekog napitka? Morat ćemo vas razočaramo. To nije moguće. Ali jeste moguće, unosom određenih napitaka, osigurati donijeti mozgu sve što mu je potrebno da bi funkcionirao bolje.



1.) SOK OD NARA

Sok od nara ima snažnu antioksidativnu moć, snažniju čak i od crnog vina i zelenog čaja. Preliminarne studije pokazale su da je antioksidativni kapacitet soka od nara tri puta jači od iste količine zelenog čaja ili crnog vina. Zaštitni učinak pripisuju sadržaju fitokemikalija: polifenola, tanina i antocijana. Prema preporukama izraelskih znanstvenika jedna čaša soka od nara dnevno može smanjiti rizik od obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti, a dokazano je da popravljapamćenje.
2) ČAJ


Odaberite crni ili zeleni čaj, koji god da vam se više sviđa. Čaj je odličan način da povećate aktivnost mozga, Odaberite crni ili zeleni čaj, koji god da vam se više sviđa. Čaj je odličan način da povećate aktivnost mozga, pošto EGCG, ili epigalokatehin-3-galat, koji se nalazi u zelenom čaju, dokazano poveća proizvodnju stanica mozga i čuva memoriju. Znanstvenici tvrde da je bogat antioksidansima koji su neophodni našem mozgu, ali i cijelom organizmu.
3) KAKAO

Flavonoli u kakau su ključni za smanjenje krvnog tlaka, pa njihov redovan unos znači manja oštećenja mozga vremenom. Pored značajnog umanjenje rizika od moždanog udara još jedna dobra karakteristika mnogima omiljenog napitka je to što čaša toplog kakaa dnevno pozitivno utječe na pamćenje.
4) VODA

Pored činjenice da voda čini 70 posto našeg tijela i da nam je potrebna da bismo izbacili toksine iz tijela, učinili kožu sjajnijom i hidritranom, voda također pomaže da kisik dospije do mozga. Zato kada smo dehidrirani imamo glavobolju i ne možemo razmisljamo jasno.

5) SOK OD JABUKE, ŠARGAREPE I CVEKLE

Ukoliko pomiješate ove tri namirnice u blenderu ne samo da ćete dobiti prelijepu kombinaciju boja već ćete dobiti i napitak izuzetno bogat antioksidansima, vitaminima i mineralima. Cikla povećava razinu oksidanata u mozgu, mrkva sadrži beta karoten koji nije dobar samo za oči več pomaže i regeneraciju mozga, dok je za jabuku dokazano da pomaže u sprečavnju nastanka Alzheimerove bolesti.
Izvor:blic
Ne zaboravi Like and Share